Bemutatkozás

IMGP0311_pxl_600x783

2004-ben végeztem az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Mivel a jogi tanulmányok előtt középfokú számítástechnikai szoftver-üzemeltető, majd felsőfokú programozói végzettséget szereztem, ezért kézenfekvő volt, hogy jogászként is IT-val és szerzői joggal, iparjogvédelemmel és telekommunikációval foglalkozzak. Így találtam rá a domain nevekre. Szakdolgozatomat a .com, .net, .org és egyéb általános felső szintű domain nevekkel kapcsolatos vitarendezési eljárásokról írtam.

A jogi diploma megszerzését követően ügyvédjelöltként dolgoztam egy neves magyar ügyvédi irodában, ahol többek között szerzői joggal, iparjogvédelemmel és információ-technológiával kapcsolatos ügyekben vettem részt. Ezek között voltak peren kívüli és peres ügyek, magyar és külföldi vitarendezési eljárások, továbbá számos olyan ügy, amelyben szerződéses struktúrákat kellett felállítani. A jogi szakvizsgát 2008-ban tettem le.

Jelenleg ügyvédként praktizálok, képzettségemnek és gyakorlatomnak megfelelően főleg szerzői jogi, iparjogvédelmi kérdésekben, valamint IT-vel és adatvédelemmel kapcsolatos ügyekben adok tanácsot, képviselek ügyfeleket peren kívüli egyeztetésekben, hatóságok és bíróságok előtt is.

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara által szervezett doktori képzés hallgatója vagyok. Kutatási témám az alternatív vitarendezés a domain nevek területén. Domain nevekkel kapcsolatban több publikációm jelent meg. A publikációim és egyéb írásaim listája a LinkedIn profilomon található meg.

Tagja vagyok a Budapesti Ügyvédi Kamarának, a Szerzői Jogi Szakértő Testületnek, a Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesületnek, a Magyar Védjegy Egyesületnek, a Magyar Szerzői Jogi Fórum Egyesületnek, valamint a Szellemi Tulajdon Oltalmára Létesült Nemzetközi Egyesület (AIPPI) Magyar Csoportjának.

Angolul és németül beszélek.

dr. Halász Bálint